Sos de gorgonzola și nuci

Astăzi, am avut inspirație și am încercat o combinație interesantă de ingrediente pentru crearea acestui sos de gorgonzola. Inspirația vine de cele mai dese ori pe neașteptate și te surprinde plăcut. Sosul s-a primit atît de bun, încît nu mă puteam opri din gustat. E un sos ce se consumă doar cald alături de diverse tipuri de carne. Dar, cine nu preferă carnea, îl poate servi fără nimic sau cu o felie de pîine crocantă la grill.

Ingredientele necesare:

  • 200 ml frișcă de 23%
  • 100 g brînză gorgonzola
  • cîteva nuci
  • 1 cubuleț de unt
  • piper negru proaspăt măcinat

Încingem o tigaie la foc mediu. Topim untul și adăugăm frișca, amestecînd totul cu telul continuu. Cînd frișca începe să fiarbă, micșorăm focul și adăugăm brînza gorgonzola ruptă cu mîna. Amestecăm totul cu telul, pînă cînd brînza se topește și sosul începe să facă bule.

Separat, tăiem cu cuțitul mărunt cîteva nuci uscate preliminar pe tigaie. Adăugăm nucile la sosul care fierbe. Amestecăm sosul continuu pînă cînd acesta capătă consistența unei creme semilichide. Asezonăm sosul cu piper negru proaspăt măcinat după gust.

Sosul de gorgonzola și nuci este gata și se servește imediat.

Bon appétit!

 

Advertisements

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s