Biban la tigaie cu mujdei

Dintre toți peștii răpitori pe care îi poți pescui pe teritoriul țării noastre, binanul intră în categoria preferaților mei. Astăzi, m-am ales cu niște bibani proaspeți tare frumoși și am decis să-i prepar în mod tradițional, adică la tigaie cu mujdei.

Ingredientele necesare:

  • 5 bibani medii
  • 4 linguri făină de grîu
  • 6 linguri mălai
  • sare, piper negru proaspăt măcinat (după gust)
  • ulei de măsline
  • mujdei

4bded111-69c5-4835-b685-6e0cc28cb246

Pentru început curățăm peștele, lăsînd-ul cu tot cu cap. Apoi, presărăm peștele cu sare și piper negru proaspăt măcinat pe ambele părți.

Într-o farfurie amestecăm făina de grîu cu mălaiul. După care, tăvălim peștele în acest amestec.

Încingem o tigaie, adăugăm ulei de măsline și la foc mediu spre mare prăjim peștele cîte 5 minute pe fiecare parte sau pînă cînd acesta capătă o culoare auriu-maronie.

b5e05c60-bf75-4445-997a-c17a92827e60

Peștele se servește imediat cu mujdei.

Bon appétit!

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s