Desert răcoritor de vară cu sos de busuioc

Dintotdeauna mi-au plăcut mîncărurile care au ingrediente sau sosuri netradiționale. Cînd zic netradițional, mă refer la asociații interesante de gusturi, cum ar fi carnea și sosurile de fructe, brînzeturile acompaniate de tot felul de produse dulci, etc. Astăzi, am încercat să creez un sos de desert cu totul special, și anume un sos de busuioc, care să-i dea desertului meu o aromă deosebită și profundă. Și vreau să vă zic că am reușit. Sosul de busuioc pentru desertul meu răcoritor de vară, la pahar, a ieșit perfect. Nu vă mai țin în suspans și vă împărtășesc cum l-am pregătit.

Ingredientele necesare:

  • 250 g căpșuni
  • 250 g mure
  • 200 g pișcoturi pentru Tiramisu
  • 200 g brînză Mascarpone
  • 200 g frișcă de 35% grăsime
  • 2-3 linguri zahăr pudră
  • 5 frunze de busuioc verde
  • 1-2 linguri miere de albini
  • ½ limetă
  • ¼ linguriță esență de vanilie

ae69ba1e-349c-4cb8-b10c-1d16f636a810Mai întîi de toate spălăm fructele și le înjumătățim dacă acestea sînt prea mari.

Apoi, pregătim crema și sosul de busuioc, după care asamblăm desertul.

Pentru a pregăti crema de mascarpone, într-un bol punem frișca și o mixăm cu mixerul pînă cînd frișca începe să capete textură cremoasă. Apoi, adăugăm zahărul pudră și continuăm să mixăm totul pînă cînd zahărul se incorporează.
*din motiv că eu prefer deserturile mai puțin dulci, eu adaug mai întîi 2 linguri de zahăr pudră, după care gust amestecul. În cazul în care nu e suficient de dulce, mai adaug zahăr pudră după gust.

Acum e momentul să adăugăm brînza mascarpone și esența de vanilie și să amestecăm crema cu telul pentru aproximativ 1-2 minute. Crema de mascarpone este gata.
*la această etapă nu utilizați mixerul pentru a evita întărirea cremei prea mult.

Pentru a prepara sosul de busuioc, în cana blenderului punem mierea de albini, stoarcem sucul limetei și adăugăm frunzele de busuioc, după care mixăm totul pentru aproximativ 2 minute sau pînă cînd obținem un sos semilichid.

La această etapă putem începe asamblarea desertului răcoritor de vară. Vom asambla desertul în straturi, în 4 pahare de desert.

La fundul paharelor punem un strat de fructe. Deasupra fructelor așezăm un strat de pișcoturi fărîmițate cu mîinile. Apoi, acoperim acestea cu un strat de cremă de mascarpone. După care, turnăm 2 lingurițe de sos de busuioc. Urmărind aceeași consecutivitate, umplem paharele. Decorăm desertul cu o jumătate de căpșună cu tot cu frunzuliță și codiță.

11c3d149-5a1c-4b92-bfe6-7e8b6fc8d763

Desertul răcoritor de vară cu sos de busuioc este gata și se servește după ce stă la frigider pentru cel puțin 30 minute.
*se recomandă a sta la frigider pentru ca pișcoturile să se înmoaie.

Bon appétit!

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s