Salată grecească

În zilele în care sînt cu moralul la pămînt, mănînc această salată. O numesc “curcubeu în farfurie”. E plină de culoare, savoare și arome. Și nu știu dacă mă veți crede, dar după ce o mănînc, îmi revin. Îmi recapăt energia și culoarea. Deci, să o gătim!

Ingredientele necesare:

  • 3 roșii
  • 4 castraveți
  • 1 ardei gras galben
  • 6-7 frunze de salată
  • măsline Kalamata sau măsline negre
  • 150 g brînză Feta
  • ½ ceapă roșie
  • ulei de măsline
  • ½ linguriță oregano uscat

2e83e93a-8a16-40e6-b40c-64fca566953d

Pentru început spălăm și curățăm legumele. Tăiem castraveții, roșiile și ardeiul gras în cuburi mari, le amestecăm. Ceapa roșie o tăiem rondele subțiri.

Într-un bol, așezăm mai întîi frunzele de salată, pe care le rupem cu mîna. Apoi, punem amestecul de legume și le acoperim cu rondelele de ceapă. După care, așezăm cuburile de brînză Feta și măslinele negre.
Și ca brînza Feta să nu se lipească de cuțit, vă sfătui să înmuiați cuțitul în apă după fiecare dată cînd tăiați brînza. Poftim! Un mic secret de la mine!

Apoi, stropim salata cu ulei de măsline și o presărăm cu oregano uscat. Salata grecească este gata.

Bon appétit!

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s