Compot din fructe de sezon

Ce poate fi mai răcoritor și mai folositor decît compotul proaspăt pregătit acasă. Și atunci cînd vine vara, eu mă bucur din plin de această băutură răcoritoare, de fiece dată preparată din diverse fructe.

Astăzi, eu voi prepara compotul din vișine, caise și zmeură.

Ingredientele necesare:

  • 300 g vișine
  • 300 g caise
  • 200 g zmeură
  • 4-5 frunze de mentă
  • 2 prafuri de sare
  • zahăr (după gust)
  • 4 l apă

f061fc50-ab93-4381-a278-e6c5646fec65

Pentru început, spălăm toate fructele. Apoi, într-un castron punem vișinele, caisele tăiate în 4 felii fiecare și zmeura. Turnăm apa și adăugăm frunzele de mentă. Punem castronul la foc mediu. În momentul în care compotul începe să fiarbă, micșorăm focul și lăsăm totul să fiarbă timp de 2 minute (vișinele încep să se crape). Adăugăm sarea și zahărul după gust. Amestecăm totul și stingem focul. Compotul este gata.

Însă, pentru a-l servi, acesta urmează a fi răcorit. Și m-am gîndit să fac o mică improvizație, să creez din acest compot un fel de limonadă moldovenească, adăugînd zmeură proaspătă, cîteva frunzulițe de mentă și gheață. Compotul din fructe de sezon se servește imediat.

Bon appétit!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s