Zucchini cu parmezan și ierburi aromate

Zucchini crocanți, aromați și cu gust fin. Iată ce gătesc eu azi!

Și dacă e să vezi ce se combină de minune cu zucchini, apoi să știți că ierburile aromate alături de parmezan. Deci, să nu pierdem timpul și să purcedem la gătit.

Ingredientele necesare:

  • 2 zucchini mari
  • ½ cană parmezan ras
  • ½ linguriță oregano uscat
  • ½ linguriță cimbru uscat
  • ½ linguriță busuioc uscat
  • cremă de usturoi
  • sare, piper negru proaspăt măcinat (după gust)
  • pătrunjel (pentru decor)

908c6062-c274-4b0e-b776-d05b2c3d7cf6

Setăm rola la 200º. În tava de copt așezăm hîrtia pergament de copt și o punem deoparte.

Într-un bol, amestecăm parmezanul, cimbrul, oregano, busuiocul, sarea și piperul negru proaspăt măcinat după gust.

Spălăm și tăiem zucchini în jumătăți, după care, fiecare jumătate în 4 părți egale. Așezăm fîșiile de zucchini, cu coaja în jos, pe o suprafață curată și le stropim cu cremă de usturoi, după care le presărăm cu amestecul de parmezan.

Apoi, fîșiile de zucchini le transferăm în tava de copt și le punem la cuptor pentru aproximativ 10-15 minute sau pînă capătă o culoare auriu-maronie.
* eu le țin doar 10 minute, deoarece îmi plac mai crocante. 

Zucchini cu parmezan și ierburi aromate este gata și se servește imediat, presărat cu pătrunjel tocat.

Bon appétit!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s