Steak din cotlet de porc

De cele mai dese ori, după o zi lungă și obositoare de muncă, gospodinele optează pentru bucate simple și ușor de preparat. Din această categorie de bucate fac parte steak-urile din diverse tipuri de carne. Astăzi, eu voi prepara un steak din cotlet de porc.

În raționul familiei noastre, carnea de porc e întrebuințată foarte rar și aceasta vine sub forma unor bucăți de carne preparate fie pe tigaia grill, fie la cuptor.

Ingredientele necesare:

 • 2 cotlete de porc proaspete
 • 4-5 cepe mari
 • sare, piper negru proaspăt măcinat (după gust)
 • ulei de măsline
 • cimbru uscat (după gust)
 • 1 crenguță de rozmarin proaspăt
 • 1 frunză de dafin
 • 6-7 boabe de piper negru

DSC_0311

Înainte de toate, pentru a prepara acest steak este nevoie să marinăm carnea pentru cel puțin 2 ore, însă în cazul rețetei mele, eu am lăsat-o să se marineze 24 ore. Ca rezultat, carnea devine mult mai moale și mai aromată.

Pentru marinadă am folosit ceapa, condimentele și uleiul de măsline. Ceapa o tăiem rondele sau semicercuri. Într-un bol, așezăm mai întîi jumătate din ceapă. Punem frunza de dafin, boabele de piper negru și crenguța de rozmarin. Cotletele le sărăm și le piperăm bine, le condimentăm cu cimbru, iar apoi le ungem cu ulei de măsline pe ambele părți. După care, le așezăm deasupra cepei. Cu restul cepei acoperim cotletele. Acoperim bolul cu o peliculă alimentară și îl punem la frigider pentru 24 ore.

După ce carnea s-a marinat o putem găti. Setăm rola la 200º și începem să pregătim steak-urile. Scoatem carnea din marinadă și o curățăm bine de ceapă.

Încingem tigaia grill și prăjim cotletul pe ambele părți  pentru aproximativ 2 minute. Aceasta permite ca carnea să se rumenească și să capete o culoare frumoasă, precum și să împiedice eliminarea sucului din carne. Apoi, punem tigaia grill la cuptor pentru încă 5-7 minute.

După ce am scos steak-ul din rolă, îl lăsăm să se odihnească puțin, după care îl putem servi cu orice fel de garnitură. Astăzi, eu am optat pentru piure de cartofi și ceapă călită.
*ceapa călită este ceapa care am folosit-o pentru marinadă. O scurg bine de apa ce a lăsat-o marinada și o călesc la foc mare în tigaie pentru aproximativ 2 minute. 

Bon appétit!

 

 

4 Comments Add yours

 1. Arina says:

  Foarte buna rețeta si ușor de gătit.

  Liked by 1 person

  1. Arina, ai pregătit deja steak-ul?

   Like

 2. Miron says:

  Doamna Florica, ca carnea?

  Like

  1. Nu am înțeles întrebarea. Puteți fi mai explicit?

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s