Tăiței proaspeți

Oare cui nu-i plac tăițeii? Și mic și mare îi adoră. Sînt un gen de paste proaspăt preparate, numai că de-ale noastre – moldovenești. Iar ceea ce este proaspăt preparat nu poate fi înlocuit cu nimic altceva.

Ingredientele necesare:

  • 2 ouă
  • sare (după gust)
  • făină (cît este necesară)

Pentru a prepara tăițeii, amestecăm într-un bol ouăle cu sarea. Apoi, adăugăm treptat făină, pînă cînd aluatul format nu se mai lipește de mîini. Frămîntăm aluatul și formăm din acesta o bilă.

Pe o suprafață curată, presărăm puțină făină și întindem aluatul cu sucitorul, pînă cînd formăm o foaie subțire de aluat. Deasupra foii de aluat presărăm făină din belșug și o sucim astfel încît să formăm o ruladă.
*făina din belșug se folosește pentru a împiedica tăițeii să se lipească unul de celălalt

Rulada o punem pe un tocător și o tăiem în fîșii cît mai subțiri, formînd astfel tăițeii. La etapa dată, tăițeii sînt plini de făină. Pentru a elimina excesul de făină, punem tăițeii în sită și îi cernem bine. Tăițeii sînt gata și pot fi folosiți imediat.

Bon appétit!

Advertisements

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s