Grissini cu prosciutto crudo

Ceea ce fac petrecerile cu adevărat promițătoare sînt aperitivele cu care acestea ne întîmpină. Și de cele mai dese ori, acestea sînt foarte simplu de pregătit.

Astăzi, vă voi împărtăși un aperitiv italienesc foarte simplu și rapid în preparare, deoarece nu necesită prelucrare termică, ci doar folosirea unor produse calitative. Este vorba de grissini cu prosciutto crudo.

Grissini reprezintă niște bețișoare din aluat de grosimea unui creion, care sînt specifice bucătăriei italienești. Sînt crocante și delicioase.

Cît despre “prosciutto crudo”, aceasta reprezintă şunca uscată la aer, feliată subţire şi servită crudă.

Aperitivul pe care îl vom prepara, se servește mai ales vara și se combină de minune cu pepenele galben.

Ingredientele necesare:

  • 1 pachet de grissini
  • 250 g prosciutto crudo

0009

Pentru prepararea acestui aperitiv, feliile de prosciutto crudo se rulează cu grijă în jurul bețișoarelor grissini și se așează pe un platou, alături de cașcaval sau pepene galben.

Aperitivul este gata și poate fi servit imediat.

Bon appétit!

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s