Budincă din brînză

Astăzi, de ziua copiilor, vreau să vă bucur cu o amintire gustoasă din copilăria mea, și anume cu rețeta budincii din brînză. Oricare dintre voi, care a mers la grădiniță, știe despre ce vorbesc și ce gust are această budincă. Gustul copilăriei!

Ingredientele necesare:

  • 500 g brînză de vaci (preferabil de 9% grăsime)
  • 2 ouă
  • 3-4 linguri de zahăr
  • sare (după gust)
  • 70 ml lapte sau frișcă de 15% grăsime
  • 3 linguri de griș
  • fructe uscate (după gust)
  • ulei de floarea-soarelui
  • smîntînă (pentru servire)
  • gem de zmeură (pentru servire)
  • mentă (pentru servire)

 

DSC_5418

Pentru început setăm rola la 200º.

Utilizînd robotul de bucătărie, mixăm ouăle, zahărul și sarea timp de 1-2 minute. Apoi, adăugăm brînza și laptele (sau frișca), mixăm pînă obținem o masă omogenă. În final, adăugăm grișul și mixăm pînă acesta se incorporează.

Dacă preferați fructele uscate, precum prunele, stafidele, etc., puteți adăuga și acestea.

Punem masa obținută într-un vas de copt, pe care îl ungem cu ulei de floarea-soarelui. Budinca o punem la copt, pentru aproximativ 30-40 minute, pînă aceasta se rumenește.

După ce o scoatem din rolă, o lăsăm să se răcească, după care o putem servi cu smîntînă și gem de fructe. Smîntîna poate fi înlocuită cu iaurt natural.

Bon appétit!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s