Știți ce fac bucatele cu adevărat aromate și gustoase? Sosurile și condimentele pe care le folosim la prepararea acestora. Anume ele sînt acele mici secrete la care recurge orice bucătar. Combinarea acestora în diverse proporții aduce de fiecare dată savori noi bucatelor. Și eu sînt cea care are de încercat multe la acest capitol.
Astăzi, vă voi împărtăși rețeta simplă a unui sos universal, căci poate fi folosit la prepararea bucatelor din legume, pește, carne, etc. Eu îl am mereu în frigider și îl folosesc foarte des. Este vorba despre crema de usturoi.
Pentru a prepara crema de usturoi este nevoie de:
- 4 căței de usturoi
- 150 ml ulei de măsline
- sare, piper negru măcinat (după gust)
- cîteva fire de pătrunjel (după gust)
Curățăm usturoiul, adăugăm uleiul de măsline, pătrunjelul, sarea și piperul negru. Mixăm totul cu blenderul pînă obținem o masă uniformă. Crema de usturoi este gata!
Bon appétit!
4 Comments Add yours